НОВО ОТ VOLKSWAGEN
18.01.2018

Новият T-Roc вече е в Бургас

Със самочувствие по рождение
Новият T-Roc

Семейството на Volkswagen се увеличи с още един член – марката добави към моделната си гама напълно нов кросоувър: Т-Roc. Той има амбицията да бъде явление както в градския свят, така и при дългите пътешествия. T-Roc идва, за да разтърси кросоувър пазара и да наложи своя неподражаем стил.

Моделът пристига с вродено самочувствие  - във вените на дългоочаквания играч в сегментa тече най-доброто от ДНК-то на Volkswagen – той съчетава в себе си увереността на SUV с динамиката на хечбек от компактния клас. В името „Т-Rоc” буквата „Т“ идва да означи родствената връзка с бестселърите Tiguan и Тоuareg, от които новият модел е наследил гени, заедно с всички предимства на един SUV – високата позиция на седене, специфичните качества на каросерията и ходовата част, както и стандартното при върховия двигател задвижване на четирите колела 4MOTION. Втората част в името „ROC” произлиза от английската дума „rock” и символизира енергията на градския бунтар, който винаги следва себе си, раздава се докрай със спортен хъс, но знае и как да се забавлява. С Т-Roc Volkswagen попълва палитрата си от SUV- модели и потвърждава амбицията на марката да се развива фокусирано в този сегмент през следващите години.

T-Roc е градски автомобил, който носи елегантен дух и се отличава с компактност. Той притежава ясно разпознаваемите, типични за Volkswagen характеристики, но добавя и новости.

Широката предна част му придава доминиращ вид, но формата на купето говори за спортен характер. По-тясната предна решетка, както и тесните предни и задни фарове допълват спортната визия на модела.

Мигачите и дневните светлини лежат в специални гнезда в бронята и това създава неповторимо светлинно лице на T-Roc през нощта. Повечето от детайлите по автомобила са хромирани, включително линиите около прозорците - закачливо намигване към премиум брандовете. T-Roc е най-компактният SUV на Volkswagen. По-малък е от Tiguan например, но не прави компромис с вътрешното пространство. Въпреки наклонения си покрив, автомобилът има 445-литров багажник и разточително място за до петима човека.

Ново допълнение са и LED-фаровете и предната броня, която е в същия цвят като основата на колата. Покривът е в контрастен цвят, което придава на автомобила изразителния характер, към който производителите се стремят. Клиентите ще могат да си изберат интериор от общо осем различни цвята, които да пасват на екстериора.

Предлага се с три бензинови и три дизелови мотора, които вече познаваме от други модели на марката: базовият три-цилиндров  е 1.0 TSI със 115 к.с., 1.5 TSI със 150 к.с. (4х4 е опция) и 2.0 TSI със 190 к.с., серийно 4х4. Дизелите са със същите нива на мощност: 1.6 TDI със 115 к.с. и 2.0 TDI - 150 или 190 к.с. Подобно на Tiguan, Т-Roc също е базиран на модулната платформа за модели с напречен двигател (MQB).

Т-Rоc e иновативно дигитализиран – с опция за високотехнологична инфотейнмънт система със сензорен екран със стъклено покритие и Active Info Display (напълно дигитализирани контролни прибори). От най-ново поколение са и инфотейнмънт системите със сензорен екран с диагонал до 8.0 инча. Всичко е проектирано с мисъл за ергономията, лесното управление и обозримостта, така че всички функционални елементи на борда на автомобила са възможно най-интуитивни, изчистени и прости. Таблото е снабдено с два USB порта, има опция за свързване и със системите Apple CarPlay и Android Auto.

T-Roc идва с функцията Active Control, която позволява на водача да персонализира реакциите на колата спрямо терена. Има четири динамични режима на шофиране - Улица, Сняг, Offroad и Offroad Individual.

Автомобилът има множество системи за безопасност, включително Drive Alert System, която държи водача буден при по-продължително каране.

Новият T-Roc вече е наличен в шоурума на Volkswgen в Бургас: СПЗ, ул. Атанас Буров 1-3

Повече информация може да получите на място или на: showroom@wesauto-m.com; 056 874 250.