Вестауто-М Новини

Тук можете да намерите всички най-актуални новини от Вестауто-М.

  1. Новини
  2. Audi A7 и А8 с премиера в Бургас по време на най-елитното ветроходно състезание за годината
20.05.2018
ТЕКУЩИ СЪБИТИЯ

Audi A7 и А8 с премиера в Бургас по време на най-елитното ветроходно състезание за годината

Audi продължава партньорството си с Яхт-Клуб Порт Бургас и през новия плавателен сезон

Audi A7 Sportback

Новите Audi A8 и Audi А7 – флагманите на луксозния клас автомобили, ще направят своята официална премиера в Бургас на 22 и 23 май по време на Европейското първенство по ветроходство Клас 470, което събира световния яхтинг елит в града. Събитието се организира от Яхт-Клуб Порт Бургас, с подкрепата на Audi.  

Двата модела, последно поколение, съчетаващи изящество, класа и иновации от бъдещето, ще „акостират“ за два дни до Морска гара, където всеки, който желае, ще може да се запознае с тях отблизо.

Четвъртото поколение A8 е първият серийно произвеждан автомобил в света, разработен с цел постигане на автономно шофиране. От 2018 г. Audi постепенно внедрява в серийно производство отделни функции на революционната система Audi AI за пилотирано управление - като напр. за паркиране, за движение в натоварен трафик и в задръстване.

С новия А7 Audi гони съвършенството. Ще откриете общи неща между него и A8, като например това, че двата модела споделят обща платформа и електроника, както и при някой елементи от дизайна. Но приликите спират дотук.

При A7 задната част и капака на багажника се отварят в стил хечбек, а при висока скорост от ръба на багажника автоматично се повдига спойлер за по-добро притискане към пътя. Завиването на четирите колела работи в две посоки - при скорост от под 50 км/ч задните колела завиват под малък градус в посока обратна на предните, за да бъде осигурена маневреност; при високи скорости обаче те завиват в същата посока като предните, за да осигурят по-добра стабилност. Към всичко това трябва да добавим спортния заден диференциал, който е наличен като допълнителна екстра, както и саморегулиращото се окачване на въздушни възглавници. Моделът дебютира с 3-литров TFSI двигател с 340 к.с., комбиниран със 7-степенен автоматик S-Tronic с двоен съединител. Всички модификации на новото A7 Sportback са т.нар. "меки" хибриди (MHEV) със стартер-генератор, 48-волтова електрическа инсталация и компактна йон-литиева батерия. При скорост между 55 и 160 км/ч двигателят с вътрешно горене се гаси и колата се движи по инерция, спестявайки по 0.7 л. гориво на 100 км. Друга новост е "умната" старт-стоп система, която стартира двигателя, щом предният автомобил потегли.

Едни от най-сериозните промени са в интериора. В купето почти липсват физически контролери и бутони - вместо това се разчита на два хоризонтални екрана - единият за мултимедийната система, а вторият - за контролиране на климатичната система и други функции. Инстументалният клъстър също е изцяло дигитален и позволява извеждането на всякакви функционалности, като например показване на цял екран на Google Maps.

Още за моделите ще откриете тук: www.audi.bg/modeli

И тази година автомобилният концерн Audi, представляван в България от Порше БГ ЕООД, а на регионално ниво от Вестауто–М ООД, продължава партньорството си с Яхт-Клуб Порт Бургас, като подпомага бургаския тим при осъществяването на основните му дейности. В организираното от клуба най-голямо състезание за сезона -  Европейското първенство по ветроходство Клас 470, участват над 200 състезатели от 29 държави, сред които Хонг Конг, Сингапур, Малайзия, Израел, САЩ, Южна Корея, Япония, Русия, Португалия, Австрия, Испания, Финландия, Гърция, Франция, Великобритания, Германия, Унгария, Полша, Турция, Украйна, Швеция, Щвейцария, Хърватска, България и др. Събитието е изключително престижно не само за Бургас, но и за страната, тъй като представлява подготовка за Световното първенство в Дания, където екипите ще се борят за квота за олимпийските игри в Токио.

Audi е бранд, традиционно подкрепящ ветроходството в световен план (http://www.audi-sailing.de/). Яхт-Клуб Порт Бургас е първият и засега  единствен български ветроходен отбор, подкрепен от автомобилния гигант.

Audi официално стъпи в Бургас през март 2016 г. с отварянето на модерен продажбено-сервизен център. Вече две години Вестауто-М ООД предлага на жителите от бургаски регион последни модели автомобили с марката на 4-те пръстена и най-качественото сервизно обслужване за тях, съчетаващо използване на модерно техническо оборудване и оригинални авточасти. Шоурумът и сервизът на Ауди в Бургас се намират на улица „Одрин“ 82 (срещу завод Кроношпан) и са отворени за клиенти всеки делничен ден от 8:30 до 18:00 ч. 

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

Интересува ме съдържание от дилърствата.
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.