Вестауто-М Новини

Търсите ли своя мечтан автомобил? Тогава сте попаднали на правилното място във Volkswagen. Осигурете си нов автомобил, който е наличен веднага, или конфигурирайте желания модел според вашите идеи.

  1. Новини
  2. Новият Volkswagen ID.4 – световна премиера на изцяло електрическия SUV модел
30.09.2020
НОВО ОТ VOLKSWAGEN

Новият Volkswagen ID.4 – световна премиера на изцяло електрическия SUV модел

- ID.4 навлиза в най-големия сегмент на световния автомобилен пазар - класа на компактните SUV модели- Електрическо задвижване с мощност 150 кВт (204 к.с.) и автономен пробег до 520 километра- Дизайн с мощно излъчване, обширно вътрешно пространство и революционна концепция за управление на функциите

ID.4

Новият ID.4 отбелязва своята дигитална световна премиера на 23 септември 2020 г. Това е първият SUV модел на марката Volkswagen с изцяло електрическо задвижване с нулево ниво на локални емисии и производствен процес с неутрален въглероден отпечатък. Той ще представлява германския производител в най-големия сегмент на световния автомобилен пазар - класа на компактните SUV модели.


"ID.4 е емоционален и многофункционален модел, който със сигурност ще впечатли клиентите със своето високоефективно електрическо задвижване, обширно вътрешно пространство, модерни асистиращи системи и дизайн с мощно излъчване", сподели главният изпълнителен директор на марката Volkswagen Ралф Брандщетер. "В качеството си на първия глобален електрически автомобил, този модел ще представи нашата модулна платформа за електрическо задвижване, която е разработена специално с цел развитието на електрическата мобилност по целия свят. По този начин Volkswagen за пореден път демонстрира своята водеща роля в сферата на иновациите, технологичното развитие и качеството в пазарните сегменти с голям производствен обем."

SUV моделите се радват на растяща популярност сред все по-голям брой клиенти в глобален мащаб. Те формират най-търсения сегмент на автомобилните пазари в САЩ и Китай, тъй като предлагат значителни предимства както по отношение на видимостта от мястото на водача, така и като безопасност и комфорт. В Европа и Германия пазарният дял на SUV автомобилите също се увеличава непрекъснато, а особен ръст бележат представителите на компактния сегмент. С новия ID.4 марката Volkswagen за първи път лансира на пазара изцяло електрически SUV, който предлага пространство, гъвкавост и всички останали предимства, които клиентите ценят високо в представителите SUV категорията.


 ID.4 е универсален модел, еднакво подходящ за динамичен стил на шофиране, както и за спокойно и комфортно пътуване. Акумулаторната батерия е с капацитет до 77 кВтч (нето) и позволява изминаването на до 520 километра (WLTP) с едно зареждане. Тя е инсталирана в подовата платформа на каросерията и осигурява нисък център на тежестта и занележителна стабилност на пътя. Разположеният на задния мост задвижващ електродвигател развива максимална мощност от 150 кВт (204 к.с.) - достатъчно за постигане на ускорение от 0 до 100 км/ч за 8,5 секунди и за осигуряване на максимална скорост от 160 км/ч. Благодарение на отличното сцепление на задното предаване и 21-сантиметровия клиренс, електрическият SUV модел се представя много добре и в леко пресечен терен.
 

Динамичен дизайн. Външността на ID.4 прави впечатление със своите  атлетични пропорции за изключително модерно излъчване. Изчистеният дизайн с плавни линии е вдъхновен от природата и спомага за постигане на много добра аеродинамика с коефициент на въздушно съпротивление от 0,28. Фаровете още при базовата версия на новия модел се използват почти изцяло LED елементи, докато комбинираните задни светлини са напълно оборудвани със светодиодна технология. Най-прогресивното решение по отношение на светлините може да се види при върховата версия в гамата - интерактивната матрична система на предните LED светлини IQ.Light приветства водача със завъртане на оптичните модули при приближаване до автомобила и се грижи за интелигентното управление на дългите светлини по време на път. Тези фарове са съчетани с новите триизмерно оформени блокове на задните LED светлини, които се отличават с изключително хомогенен, яркочервен светлинен поток. Големите колела с диаметър до 21 цола също подчертават динамичния характер на новия модел.

Просторен интериор - дълго междуосие и невероятно обширно пространство за пътници и багаж
С дължината си от 4,58 метра ID.4 се възползва в максимална степен от предимствата на гъвкавата модулна архитектура за модели с електрическо задвижване (MEB) на Volkswagen. Изцяло новата компановъчната схема на вътрешното пространство осигурява оптимално разпределението на обемите за компонентите на задвижването, пътниците и техния багаж, осигурявайки преки и видими ползи за водача и пътниците. Въпреки компактните външни габарити, обективните параметри на вътрешното пространство и субективното усещане за простор и свобода в купето на ID.4 са на нивото на SUV моделите с конвенционално задвижване в горния клас. Цветовите комбинации и материите въ вътрешното обзавеждане демонстрират модерен стил и осигуряват уютна и приветлива атмосфера. В зависимост от позицията на облегалката на задната седалка, багажното отделение може да предложи полезен обем между 543 и 1 575 литра. Гамата оборудване на ID.4 включва електрически механизъм на капака на багажника, релси за багажник покрива и теглич.

Модерната концепция за управление на функциите на новия електрически SUV модел не използва физически бутони и превключватели. Ергономичната схема се основава на двата екрана на арматурното табло, единият от които е сензорен и с диагонал до 12 инча, както и на системата за гласов контрол "Hello ID" с естествени фрази. Новата функция ID.Light с тясна светлинна лента под челното стъкло също помага на водача с интуитивните си сигнали. Допълнително се предлага и head-up дисплей с разширена реалност, който съчетава виртуалните показания на различните системи в автомобила с картината на реалната действителност наоколо - така например, стрелките на навигационната система, указващи посоката на предстоящата маневра за престрояване, се прожектират виртуално върху конкретната пътна лента. Навигационната система Discover Pro предлага онлайн услугите We Connect Start, а асистиращите системи IQ.Drive правят шофирането още по-спокойно и комфортно, като това важи в особена степен за системата Travel Assist. Софтуерът и хардуерът в ID.4 са проектирани като част от изцяло нова електронна архитектура с визоки комуникационни възможности, която ще даде възможност клиентите да изтеглят и активират актуализации на автомобила онлайн.
 

We Charge - зареждане у дома, в ежедневието и на дълъг път
Паралелно с представянето на пазара на фамилията от ID. модели, Volkswagen предоставя на своите клиенти и пълен пакет услуги за удобно, свързано и устойчиво зареждане на електробили под названието We Charge. Тези услуги предлагат идеално решение за всяка ситуация - независимо дали сте у дома, в града или на дълъг път. Така например на бързозарядна станция с прав ток ID. 4 може да се зареди достатъчно за изминаването на пробег от 320 километра (според нормата WLTP, при станция със 125 кВт) за около 30 минути.

Паралелно с това, Volkswagen изгражда цяла екосистема за устойчива електрическа мобилност, свързана органично с новата фамилия от ID. модели. Клиентите на ID.4 ще получат автомобил, произведен по технологии с неутрален въглероден отпечатък, а ако за зареждане използва електроенергия от устойчиви, възобновяеми източници като Volkswagen Naturstrom например, ID.4 ще запази неутралния въглероден баланс и на пътя.

Виж повече тук

 

 

 

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

Интересува ме съдържание от дилърствата.
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.