1. Новини
  2. Новото поколение Transporter
23.01.2024
Новини от Volkswagen Лекотоварни

Новото поколение Transporter

Най-подходящият ван за всеки - новото поколение Transporter придава завършен вид на гамата от три вана на Volkswagen

Bulli Family
  • Наред с Multivan и ID. Buzz, новият Transporter става част от най-иновативната гама ванове в историята на марката Volkswagen
  • Лекотоварният модел, който наследява T6.1 предлага полезен товар над един тон и избор на задвижване с турбодизелов двигател, plug-in хибридна система и изцяло електрическа версия
  • Volkswagen Лекотоварни автомобили ще отбележи пазарната премиера на новата продуктова гама на Transporter и Caravelle през 2024 година.

Volkswagen Лекотоварни автомобили надгражда моделната си гама от ванове, която ще определя бъдещето на марката. Отсега нататък усилията на специалистите ще бъдат последователно насочени върху създаването на модели под мотото "най-подходящият ван за всеки". Всичко започва със създадения през далечната 1949 година T1 Transporter. Следвайки девиза "един за всички", T1 става популярен в цял свят, независимо дали ще е под формата на лекотоварния Transporter, микробуса Samba или уютния кемпер. След него последваха пет поколения, при които всички разновидности на модела използваха основата на една и съща конструктивна платформа. След това дойде новата епоха на електрическата мобилност, която донесе със себе си изискването за коренна промяна във философията и качествена трансформация на модела на Volkswagen. От един ван се родиха три - Transporter, Multivan и ID. Buzz. Началото бе поставено през 2021 година от новия Multivan - модел за свободното време и работното ежедневие, който за първи път можеше да се поръча по желание и с plug-in хибридно задвижване. През 2022 година той беше последван и от иконите на електрическата мобилност ID. Buzz и ID. Buzz Cargo (с 638 килограма полезен товар), а сега започва и обратното броене за премиерата на третия нов ван в гамата - лекотоварният Transporter и шатъл версията Caravelle, оборудвани с най-модерните системи за задвижване и асистенция и предлагащи полезен товар над един тон.
 

Работни партньори за професионалисти. "С разработката на нашия нов Transporter, ние създадохме един съвременен работен партньор за професионалистите в транспортния бранш. Сега, наред с Multivan и ID. Buzz, вече сме в състояние да предложим изключителна гама от ванове, съобразена точно с желанията на всички наши клиенти", отбеляза Ларс Краузе, отговорният за Продажби и Маркетинг, член на Управителния съвет на Volkswagen Лекотоварни автомобили.

Новата гама от ванове на Volkswagen. Новите Transporter и Caravelle ще се предлагат в богато многообразие от различни модификации. Възможностите за избор ще включват затворен фургон с две различни дължини и височини на каросерията, вариант Kombi, версия с бордова товарна каросерия с двойна кабина и шатъл микробус Caravelle. Цялата гама от разновидности на каросерията може да се съчетае с най-съвременните турбодизелови двигатели (TDI), с plug-in хибридна система (eHybrid), както и с изцяло електрическите варианти на задвижване (e-Transporter и e-Caravelle). Систематичното отделяне на продуктовата линия T и свързаната с този процес специализирана разработка на всеки от моделите в съответствие с различните приложения, сфери на употреба и целеви групи, сега доведе до създаването на новия Transporter - изключителен лекотоварен автомобил с по-сериозни и разнообразни качества от когато и да било преди.

Еволюцията на микробуса на Volkswagen. При официалното представяне на T1 пред международната преса през месец ноември 1949 година никой не предполага, че един ден този компактен ван ще се превърне в наистина необикновено моделно семейство, състоящо се от три продуктови линии и безброй техни разновидности и модификации. Но впоследствие се случи именно това. Първо, имаме модела Multivan (с две дължини на каросерията), който с конфигурациите си с до пет индивидуални пътнически седалки с възможност за демонтаж отзад е не само перфектният универсален автомобил за свободното време, работното ежедневие и извършване на маршрутни превози, но осигурява и конструктивната основа за следващото поколение на емблематичния кемпер California. После идва ID. Buzz, чиято пътническа версия електрифицира семейните пътувания, а товарният Cargo въведе електрическата мобилност в градските превози и доставки на стоки, предоставяйки на търговците и експертите в транспортния бранш модерна и ефективна електрическа алтернатива. След това, през 2024 година на пазарите в Европа и Северна Америка ще бъде представен и най-новият вариант на ID. Buzz с дълго междуосие и по-голяма акумулаторна батерия. Новият Transporter и Caravelle формират новата трета продуктова линия и така завършват пълната трансформация на успешния ван на Volkswagen. Новите многофункционални лекотоварни модели ще продължат историята на успеха на своите легендарни предшественици през 2024 година.


Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

Интересува ме съдържание от дилърствата.
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.