Вестауто-М Новини

Търсите ли своя мечтан автомобил? Тогава сте попаднали на правилното място във Volkswagen. Осигурете си нов автомобил, който е наличен веднага, или конфигурирайте желания модел според вашите идеи.

  1. Новини
  2. Световна премиера нa концептуалния ID. 2all – електрически модел на Volkswagen с цена под 25 000 eвро
16.03.2023
Новини от Volkswagen

Световна премиера нa концептуалния ID. 2all – електрически модел на Volkswagen с цена под 25 000 eвро

Volkswagen ID.2all


  • ID. 2all демонстрира новата линия в дизайна на Volkswagen. Серийният модел ще бъде представен през 2025 година.
  • Моделът ще има автономен пробег до 450 километра, ще бъде просторен като Golf и достъпен като Polo.
  • Оборудването включва първокласни нововъведения като функцията за автоматизирано шофиране Travel Assist, матричните светлини IQ.LIGHT и интелигентната функция за планиране на маршрута за електромобили Electric Vehicle Route Planner.
  • Серийната версия ще използва технологичната основа на новата платформа MEB Entry.
  • Електрическата офанзива се ускорява – в периода до 2026 година ще бъдат представениу десет нови модела.
Image

Волфсбург – Volkswagen отваря следващата страница в успешната история на моделите на марката в компактния клас и представя нейното продължение в епохата на електрическата мобилност с премиерата на концептуалния ID. 2all  - предвестник на изцяло новия бъдещ електрически модел на Volkswagen, който ще се предлага на цена под 25 000 евро. Ключовите му параметри в момента могат да се обобщят така – предно предаване, автономен пробег до 450 км, първокласни технологични функции като Travel Assist, IQ.LIGHT и Electric Vehicle Route Planner и не на последно място - нова линия в дизайна на Volkswagen. 

Серийната версия ще използва технологичната платформа MEB Entry и ще бъде един от десетте нови електрически модела, които Volkswagen ще пусне на пазара в периода до 2026 година. 

Томас Шефер, главен изпълнителен директор на Volkswagen Леки автомобили, сподели - „Процесът на трансформация на компанията е бърз и фундаментален, като крайната цел е да превърнем Volkswagen в наистина обичана марка, в истински „Love Brand”. ID. 2all показва много ясно посоката, която следваме. Искаме да бъдем близо до нашите клиенти и да им предложим съчетание от върхови технологии и фантастичен дизайн. В момента извършваме трансформацията с ускорени темпове, за да осигурим достъп до електрическа мобилност за възможно най-широк кръг потребители.“

Volkswagen ще представи официално серийната версия на ID. 2all за европейските пазари през 2025 година, като целта е моделът да се предлага на базова цена под 25 000 евро.


Image
Image

Имелда Лабе, член на Управителния съвет на марката, отговарящ за продажбите, маркетинга и следпродажбеното обслужване, отбеляза - „Искаме да пренесем традиционните, добре познати на всички качества и предимства на марката Volkswagen в новия свят на електрическата мобилност, предлагайки висококачествени материали и изпълнение, високотехнологичен софтуер и дигитални услуги с реална добавена стойност за всеки потребител. Основният ни фокус във всички случаи ще бъде поставен върху удоволетворяването на нуждите и изискванията на нашите клиенти.“

Развойният процес на ID. 2all е разгърнат на основата на последния еволюционен етап от развитието на модулната платформата за модели с електрическо задвижване MEB (Modulare E-Antriebsbaukasten). Членът на Управителния съвет на Volkswagen, отговарящ за технологичното  развитие Кай Грюниц отбеляза -  „ID. 2all ще бъде първият базиран на платформата MEB модел с предно предаване. При неговата разработка  ние ползваме прдимствата на изключителната гъвкавост на тази модулна конструктивна архитектура и сме убедени, че ще повишим значително днешните стандарти по отношение на технологичното ниво и ежедневната практичност с платформата MEB Entry.“

Благодарение на възможностите на усъвършенстваната платформа MEB Entry, ID. 2all разполага с изключително ефективно задвижване, акумулаторна батерия и технология за зареждане. Мощният електродвигател със 166 кВт/226 к.с. гарантира отлична динамика, а прогнозата за автономния пробег е до 450 километра според изискванията на WLTP.

При новия модел Volkswagen отново поставя по-сериозен акцент върху дизайна. Според главния дизайнер на Volkswagen Леки автомобили Андреас Минд, „ID. 2all отразява новата линия в дизайна на Volkswagen, чиито изразни средства се градят на три основни принципа - стабилност, симпатия и ентусиазъм.“


Външният дизайн – приветлива физиономия, много динамично излъчване и ново, емблематично оформление на задните колони

Image

Един от елементите на тази нова линия в дизайна е оформлението на задните колони на покрива, чиито емблематични контури датират още от първото поколение на Golf. Новият ID. 2all е първият модел на Volkswagen с нова интерпретация на този изключително характерен за марката елемент. Сред другите акценти в дизайна на концептуалния модел са пропорциите на каросерията с ярко присъствие и мощна осанка, приветливата физиономия в предната част, както и порядъчните дози динамика и неподвластна на времето елегантност.

Вътрешният дизайн - просторна, висококачествена атмосфера с ясно и логично управление на функциите

Интериорът също се отличава с изчистен дизайн и високо качество на изпълнението и материалите, ясно и логично управление на функциите на инфортейнмънт системата с класически регулатор на силата на звука и отделен блок прибори за настройка на климатичната инсталация. Багажното пространство на свой ред предлага впечатляващ обем между 490 и 1330 литра – стойности, които надхвърлят възможностите на по-високите автомобилни класове.

Image

Електрическата офанзива се ускорява – до 2026 година ще бъдат представени десет нови модела

Бъдещата серийна версия на ID. 2all ще бъде един от десетте нови електрически модела, които Volkswagen ще представи на пазара в периода до 2026 година. Само през тази година своите пазарни премиери ще отбележат новият ID.32, ID. Buzz с дълго междуосие3 и ID.74. През 2026 година те ще бъдат последвани от компактен електрически SUV модел, а въпреки сериозността на това предизвикателство, специалистите на Volkswagen продължават своята работа и върху нов електромобил с цена под 20 000 евро. По този начин Volkswagen ще може да предложи на своите клиенти най-богатата в сравнение с основните си конкуренти гама от електрически превозни средства и да постигне дял на електромобилите в Европа от 80%. Досегашната прогноза на Volkswagen Леки автомобили предвиждаше постигане на дял от 70%.


1 ID. 2all – концептуален модел, който все още не се предлага на пазара.

Новият ID.32 / ID. Buzz с дълго междуосие3 / ID.74 – автомобилите са близки до серийното производство концептуални модели, които все още не се предлагат на пазара.


За марката Volkswagen: 

Марката Volkswagen Леки автомобили присъства на повече от 140 пазара по целия свят и произвежда автомобили в повече от 29 завода в 13 държави. През 2022 години обемът на продажбите на марката Volkswagen достигна около 4,6 милиона автомобила. Сред тях са бестселъри като Polo, T-Roc, Golf, Tiguan и Passat, както и много успешните нови модели ID.3, ID.4, ID.5 и ID.6 с изцяло електрическо задвижване. През миналата година компанията достави на крайни клиенти по целия свят повече от 330 000 захранвани от акумулаторни батерии електрически превозни средства  (BEV), отбелязвайки исторически рекорд. В момента за Volkswagen в световен мащаб работят около 170 000 работници и служители. Следвайки стратегическия план за развитие ACCELERATE, марката Volkswagen осъществява последователен напредък в по-нататъшното си развитие към желана марка и доставчик на екологично устойчива мобилност..
 


Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

Интересува ме съдържание от дилърствата.
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.