Вестауто-М Новини

Търсите ли своя мечтан автомобил? Тогава сте попаднали на правилното място във Volkswagen. Осигурете си нов автомобил, който е наличен веднага, или конфигурирайте желания модел според вашите идеи.

  1. Новини
  2. VOLKSWAGEN ПРЕДСТАВЯ НОВИЯ T-CROSS –ЗНАЧИТЕЛНО ОБНОВЕНОТО ПОКОЛЕНИЕ НА СВОЯ УСПЕШЕН КОМПАКТЕН SUV МОДЕЛ
02.07.2023
Представяне

VOLKSWAGEN ПРЕДСТАВЯ НОВИЯ T-CROSS –ЗНАЧИТЕЛНО ОБНОВЕНОТО ПОКОЛЕНИЕ НА СВОЯ УСПЕШЕН КОМПАКТЕН SUV МОДЕЛ

VOLKSWAGEN ПРЕДСТАВЯ НОВИЯ T-CROSS –ЗНАЧИТЕЛНО ОБНОВЕНОТО ПОКОЛЕНИЕ НА СВОЯ УСПЕШЕН КОМПАКТЕН SUV МОДЕЛ

− Първи снимки и данни за обновеното поколение, което ще излезе на пазара в началото на 2024 г;

− Подобреното качество на материалите и на цялостния дизайн на интериора на модела, както и на неговите технически характеристики и показатели, е резултат от обратната връзка на клиентите;

− Допълнително предлаганата система за асистенция Travel Assist2 дава възможност за полуавтономно шофиране;


Волфсбург – Volkswagen представя първите данни и снимки на новия T-Cross: Моделът се отличава с обновен външен дизайн, подобрено стандартно оборудване, разширени технологични възможности и интериор с нов дизайн и още по-високо качество на материалите и изпълнението. Планира се предварителните продажби на обновения T-Cross да започнат през четвъртото тримесечие на 2023 година. Само за четири години практичният модел на Volkswagen успя да се утвърди на челната позиция по продажби в сегмента на компактните SUV модели, спечелвайки около 1,2 милиона доволни клиенти на марката. В момента T-Cross е един от най-успешните модели на Volkswagen в световен мащаб, който се предлага и на пазарите извън Европа под имената Tacqua и Taigun и достига средногодишен обем на производството от около 300 000 автомобила.


Имелда Лабе, член на управителния съвет на марката, отговарящ за продажбите, маркетинга и следпродажбеното обслужване, подчерта - „Вслушахме се много внимателно в отзивите и препоръките на нашите клиенти и се пострахме да надградим и разширим последователно силните страни на T-Cross. Обновеният външен дизайн, новата инфотейнмънт система и всеобхватните мерки за подобряване на качеството на материалите и изпълнението на интериора са ориентирани към стандартите, характерни за по-високите автомобилни класове. Нашият компактен SUV модел предлага изключителен простор и възможности за комфортно пътуване за петчленно семейство, много пространство за багаж и отделения за съхранение на вещи, икономични двигатели и високо ниво на безопасност.“


Image

Модерен външен дизайн и свежи нови цветове.

Отвън обновеният T-Cross се откроява веднага с новото оформление на предната и задната част на каросерията с хармонично интегрирани, изцяло LED предни, дневни и комбинирани задни светлини. Матричната LED система на предните светлини IQ.LIGHT е изцяло нова разработка на Volkswagen, която се предлага за първи път при T-Cross. Цветовата палитра от външни лакови покрития на обновения модел също е разширена с три нови и свежи тоналности – стандартно лаково покритие в Grape Yellow (свежо и динамично жълто), както и лаковите покрития с металик ефект Clear Blue Metallic (елегантно и приветливо светлосиньо) и Kings Red Metallic (ярко, впечатляващо червено).

Image
Image

Инфотейнмънт система от ново поколение и висококачествено изпълнение на интериора.

Централно място във вътрешното пространство на новия T-Cross заема открояващият се върху арматурното табло екран на инфотейнмънт системата. Стандартният сензорен дисплей е с диагонал 20,3 сантиметра (осем инча), а върховата версия на системата използва дисплей с диагонал 9,2 инча или 23,4 сантиметра. Наред с това, всички версии на петместния компактен SUV модел с четири врати вече ще бъдат оборудвани стандартно с изцяло цифрови показания на блока контролни прибори пред водача.

Арматурното табло в T-Cross също е преминало през пълна програма на обновление. Подобно на по-големите модели в гамата на Volkswagen, в облицовките на таблото са използвани изцяло меки материи, а повърхностите се отличават със значително по-високо качество и осигуряват по-приятно усещане на допир. Същото важи и за материалите в облицовките на предните врати при нивата на изпълнение Style и R-Line. Климатичната инсталация с ръчни настройки е част от стандартното оборудване на всички версии, а автоматичната климатична система Air Care Climatronic с подсветени сензорни плъзгачи за регулиране на температурата се предлага като допълнително оборудване.

Image
Image

Интелигентни и гъвкави решения с разширени възможности за транспорт на електрически велосипеди.

T-Cross винаги се е отличавал с един от най-просторните и гъвкави интериори в класа на компактните SUV модели. Обновената версия продължава да впечатлява със своите доказали предимствата си ергономични решения, отлична подредба и изобилие от простор за петима пътници, задна седалка с възможност за надлъжно регулиране в диапазон от 140 милиметра и изключително гъвкав и просторен багажник. При използване на всички пътнически места, обемът на багажното пространство на T-Cross до нивото на горния ръб на задната облегалка варира между 385 и 455 литра. Сгъването на разделената в отношение 60:40 задна седалка формира товарно пространство с равен под и полезен обем до 1281 литра (до нивото на горния ръб на облегалките предните седалки). Освен това, от ниво на оборудване Life нагоре, облегалката на предната пътническа седалка също може да се сгъва стандартно и така формира непрекъсната товарна зона с дължина 2398 милиметра, която се простира по цялата дължина от багажника до арматурното табло и може да побере всичко - от дъски за сърф до парапланери и друго спортно оборудване.

Инженерите на Volkswagen са увеличили значително и възможностите за теглене на прикачни товари на обновения T-Cross чрез увеличаване на допустимото натоварване на теглича с цели 20 килограма – от досегашните 55 на 75 килограма. Като допълнителна възможност тегличът се предлага и в сгъваем вариант, а с повишеното натоварване се увеличава и максимално допустимото тегло на велосипедите, които могат да се транспортират върху монтиран на теглича багажник – предимство, което е особено полезно и практично при транспортирането на модерните електрически велосипеди и тяхното по-високо тегло.

Системата за асистенция Travel Assist2 предлага значително по-висок комфорт за водача.

Новият T-Cross е сред малкото автомобили в този клас в световен мащаб, който предлага възможност за оборудване със системата за асистенция Travel Assist, която облекчава значително водача в управлението на автомобила и в поддържането на желаната скорост и дистанция. T-Cross може да контролира самостоятелно скоростта на автомобила с автоматично ускорение3 и спиране3 в зависимост от поведението на движещите се отпред автомобили и ограниченията на скоростта в съответния участък. В рамките на своите системни ограничения3, Travel Assist може също да съобразява автоматично движението на автомобила с показанията на знаците за ограничение на скоростта, завоите и кръговите движения по маршрута, докато функцията за поддържане на лентата за движение Lane Assist подпомага водача в поддържането на стабилна траектория на движение в съответната лента. Оборудваните с DSG трансмисия версии на новия T-Cross поддържат и напълно автоматична функция за тръгване и спиране при движение в задръстване и натоварен трафик.

 

Image
Image

Стандартно оборудване с предни и задни LED светлини и цифрови контролни прибори "Digital Cockpit".

Значително подобреното оборудване на базовата версия на T-Cross вече включва функции и удобства като новите LED (вместо досегашните халогенни) фарове, новите задни LED светлини, многофункционалната фронтална камера, системата за динамично разпознаване на пътните знаци Dynamic Road Sign Display, блока контролни прибори пред водача с изцяло цифрови показания Digital Cockpit и новия, стандартен при всички версии на модела централно разположен екран на инфотейнмънт системата. Една стъпка по-високо е версията на оборудване Life, което включва нови 16-цолови алуминиеви колела и кожен мултифункционален волан например. Върховите версии на изпълнение се запазват - Style (с подчертана елегантност) и R-Line (със спортни акценти). Версиите в гамата на обновения T-Cross се задвижват от добре познатите, високоефективни TSI двигатели на Volkswagen.

Пазарна премиера на новия T-Cross.

Началото на предварителните продажби и стартът на онлайн конфигуратора за обновения компактен SUV модел ще бъдат дадени през четвъртото тримесечие на 2023 година, а първите автомобили от обновеното поколение ще бъдат на разположение при дилърите на Volkswagen през първото тримесечие на 2024 година. Въпреки множеството подобрения и разширеното оборудване, новият T-Cross ще продължи да се предлага на много привлекателни базови ценови равнища.1) T-Cross – близък до серийно производство концептуален автомобил.

2) В рамките на присъщите на системата ограничения – водачът трябва да бъде в постоянна готовност да поеме управлението от системата за асистенция и не се освобождава от задължението за внимателно и отговорно шофиране.

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

Интересува ме съдържание от дилърствата.
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.