Вестауто-М Новини

Търсите ли своя мечтан автомобил? Тогава сте попаднали на правилното място във Volkswagen. Осигурете си нов автомобил, който е наличен веднага, или конфигурирайте желания модел според вашите идеи.

  1. Новини
  2. Заключителни тестове на изцяло новия Passat Variant
16.07.2023
Представяне

Заключителни тестове на изцяло новия Passat Variant

Новият Passat Variant

− Деветото поколение на Passat ще бъде по-голямо, по-комфортно и с още по-високо качество на изпълнението

− MQB evo – новият етап в развитието на модулната платформа за модели с напречно разположени двигатели на Volkswagen използва plug-in хибридни варианти на задвижването с до 100 километра автономен пробег на електричество

− По-високо ниво на комфорт при дълги пътувания благодарение на висококачествените нови седалки ergoActive и новата система на окачването с адаптивно управление

− Новите поколения на арматурното табло и инфотейнмънт системата осигуряват леко и интуитивно управление на функциите


Изцяло новият Passat Variant ще отбележи своята световна премиера в края на месец август. Сега Volkswagen обявява официално първата предварителна информация и дава повече подробности за качествата и възможностите на следващото поколение Passat. Оборудването на новия модел включва множество иновации като интуитивна концепция на показанията и управлението на функциите на арматурното табло, висококачествено изпълнение на интериора, нова система на окачването с адаптивно управление, първокласни седалки и plug-in хибридни варианти на задвижването с автономен пробег на електричество до 100 километра. Изцяло новият Passat Variant, който ще излезе на пазара през първото тримесечие на 2024 година, е деветото поколение на един от най-успешните автомобили в средния клас в световен мащаб - с над 50-годишна история и повече от 30 милиона продажби.

 

Image

В процеса на проектиране на изцяло новия Passat Variant, инженерите на Volkswagen са постигнали максимално оползотворяване на възможностите на MQB evo - най-новият етап от развитието на модулната платформа за модели с напречно разположени двигатели на концерна Volkswagen. Кай Грюниц, член на управителния съвет на марката, отговарящ за технологичното развитие, споделя - „Основните приоритети при разработката на изцяло новия Passat бяха фокусирани върху повишаването на комфорта на возене и пътуването на дълги разстояния, което клиентите със сигурност ще усетят веднага. Наред с множеството други подобрения, основен принос в тази насока имат по-дългото междуосие и новата ходова част с адаптивно управление на окачването с двуклапанни амортисьори. Паралелно с това нашата изцяло нова концепция на показанията и управлението на функциите на арматурното табло осигурява лекота и интуитивност, а седалките с функции за масаж и климатичен контрол са ярка илюстрация на първокласните стандарти в интериора.“

Image

Разработена е изцяло нова концепция за промяна на вътрешната архитектура, а благодарение на широкото използване на висококачествени материали и ефективната шумоизолация, цялостното усещане за качество и комфорт в купето са изведени на ново, осезаемо по-високо ниво. Ако клиентът желае, новият модел може да се оборудва със седалки ergoActive за водача и неговия спътник отпред, които в зависимост от версията и нивото на оборудване предлагат до 14 вида настройки с електрически механизъм, както и възможност за индивидуално конфигуриране на функциите за масаж и активна климатизация.

Нова концепция на показанията и управлението на функциите. Новата вътрешна архитектура на Passat Variant е последователно отражение на внимателната оценка на отзивите и препоръките от страна на клиентите на Volkswagen. Специалистите на марката са използвали тази ценна обратна връзка в своя стремеж да постигнат възможно най-интуитивно управление на функциите в автомобила. Благодарение на положените в тази насока усилия, новият Passat Variant ще излезе на пазара с изцяло ново арматурно табло и нова инфотейнмънт система. Стандартното изпълнение на централния екран на таблото е с диагонал 32 сантиметра (12,9 инча), а като допълнителна възможност или в зависимост от оборудването ще се предлага и нов екран с диагонал 38 сантиметра (15 инча). Под екрана на инфотейнмънт системата са разположени сензорните плъзгачи с подсветка за леко, плавно и естествено регулиране на функции като вътрешната температура и силата на звука. Наред с тези промени и новости, в допълнителното оборудване на новия Passat Variant Volkswagen ще предложи и нов head-up дисплей, който прожектира най-важната за водача информация директно върху челното стъкло по начин, създащ усещане за триизмерна виртуална картина  пред автомобила. В допълнение, бутоните върху мултифункционалния волан отново са физически, а не сензорни и дават възможност за още по-лесен контрол на функциите без отвличане на вниманието на водача.

Повече пространство на задните места. Изцяло новият Passat Variant е значително по-голям и просторен от своя предшественик. Увеличената с 14 сантиметра обща дължина на каросерията разширява осезаемо пространството в областта на краката на пътуващите на задния ред седалки с още 5 сантиметра. Полезният обем на багажното отделение също е увеличен с 40 литра и вече достига минимум 690 литра (при използване на обема до горния ръб на облегалките на задните седалки), а след сгъване на облегалките на задната седалка увеличението е с цели 140 литра до общо 1920 литра.

Image
Image

Нова система на окачването DCC Pro и интеграция на Vehicle Dynamics Manager. Усъвършенстването на характеристиките на ходовата част включва множество индивидуални мерки като повишената устойчивост на странични напрежения и способността за поемане на по-голямо аксиално натоварване в четиризвенната конструкция на задния мост (нарасналата стабилност на задния мост води до автоматично повишаване на активната безопасност и динамиката в поведението на автомобила), новите настройки на кормилната уредба с електромеханично сервоуправление, усъвършенстваните напречни стабилизатори и амортисьори, както и конструктивните промени за оптимизация на работата на окачването с различни размери колела. По-директното предавателно отношение на кормилната уредба и по-дългото междуосие на изцяло новия Passat Variant също имат сериозен положителен ефект върху динамичните характеристики в поведението на пътя.

Под формата на значително усъвършенстваното поколение на адаптивното окачване DCC Pro с двуклапанни амортисьори, Volkswagen предлага допълнителна възможност за оборудване на своя бестселър. Тази високотехнологична система реагира светкавично и адекватно на промените в настилката, ситуацията на пътя и стила на шофиране, отчитайки параметри като ъгъла на отклонение на волана, действието на спирачната система и стойностите на ускорението в надлъжна и напречна посока. Идеалните параметри за амортизация се изчисляват мигновено и индивидуално за всяко от колелата и се изпълняват в рамките на част от секундата от амортисьорите с двуклапанен механизъм. Водачът има възможност да променя настройките на DCC по желание  и според индивидуалните си предпочитания – от много комфортно возене до много спортно и динамично поведение на пътя. С други думи – новият Passat Variant е в състояние да предложи най-доброто от двата свята и да гарантира едновременно по-висок комфорт и повече динамика.

Системата Vehicle Dynamics Manager е включена в стандартното оборудване на новия модел. Тя е част от функционалната гама на MQB и бе представена за първи път в актуалното поколение на Golf GTI. VDM контролира работата на електронната блокировка на диференциала (XDS), на компонентите за контрол на страничната динамика на поведението и работата на амортисьорите на адаптивната ходпва част DCC Pro. Благодарение на Vehicle Dynamics Manager и неговите възможности за селективен контрол на характеристиките на ходовата част чрез целево прилагане на спирачно усилие и промяна на твърдостта на амортисьорите на всяко от колелата, поведението на автомобила на пътя вече е още по-неутрално, стабилно, прецизно и динамично.

Ярко осветяване на пътя. Високите нива на оборудване на новия Passat Variant ще се предлагат с новото поколение матрична LED система на предните светлини IQ.LIGHT. Тези мощни фарове са с по-тясна форма от тези при предходната версия и използват нова, високоефективна функция на дългите светлини с повишен до около 500 метра обхват. Дизайнът на задната част на новия модел на свой ред се отличава с непрекъсната хоризонтална LED лента, свързваща двата блока на задните светлини.

TDI, TSI, eTSI и eHybrid. Благодарение на гъвкавостта на модерната платформа MQB evo, изцяло новият Passat Variant предлага изключително богата гама от различни видове задвижване – съвременни турбодизелови двигатели (TDI), високотехнологични бензинови двигатели с турбокомпресор (TSI), комбинация от бензинов турбодвигател и mild хибридна (eTSI) или plug-in хибридна система (eHybrid). Автономният пробег на електричество при новите plug-in хибридни задвижвания е увеличен значително в сравнение с предходното поколение и в зависимост от вида и нивото на оборудването достига до 100 километра. Значително съкратено при всички eHybrid версии е и времето за зареждане на станции с променлив ток, а за първи път в стандартното оборудване на Passat Variant е включена и възможността за зареждане на правотокови (DC) бързозарядни станции.

Image
Image

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

Интересува ме съдържание от дилърствата.
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.